Guide de pratiques hygiéniques à l'intention des fabricants de pâtes alimentaires fraîches non farcies
Références

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International Commission on Microbiological Specifications of Foods (ICMSF). 1988. HACCP in Microbiological Safety and Quality. Blackwell Scientific Publications, London, p. 258.

Lund, B.M., Baird-Parker, T.C., Gould, G.W. 2000. Microbiological Safety and Quality of Food. Volumes 1-2. Aspen Publishers, Inc. Gaithersburg, Maryland, p. 763.

Sperber, W.H. 2003. Microbiology of milled cereal grains: issues in customer specifications. Int. Assoc. Oper. Millers Tech. Bull. 3: 7929-7931.

Ressources supplémentaires :

Lois et règlements

Agence canadienne d'inspection des aliments

Agriculture et Agroalimentaire Canada

Code canadien de pratiques recommandées pour la fabrication des aliments pasteurisés, conditionnés sous atmosphère modifiée et réfrigérés. 1990. Ottawa, Canada.

Santé Canada

Internationale

Autres ressources

  • Berghofer, L.K., Hocking, A.D., Miskelly, Di, Jansson E. 2003. Microbiology of wheat and flour milling in Australia. Int. J. Food Microbiol. 85: 137-149.
  • Kent, N.L., Evers, A.D. 1994. Technology of Cereals. 4th Edition, Pergamon Press. Oxford.
  • Sperber, W.H. and the North American Millers' Association Microbiology Working Group. 2007. Role of microbiological guidelines in the production and commercial use of milled cereal grains: a practical approach for the 21st century. J. Food Prot. 70: 1041-1053.
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